دبی

Dubai

درباره شهر

دُبِی (به عربی: دبي)، پرجمعیت‌ترین شهر امارات متحده عربی و مرکز امارت دبی، پرجمعیت‌ترین امارت از هفت امارت این کشور می باشد.

اولین نشانه های تاریخی در دبی از سال ۱۰۹۵ میلادی ثبت شده‌است و اولین نشانه‌های شهرسازی در دبی مربوط به  سال ۱۷۹۹ می باشد. دبی در سال ۱۸۳۳ به دست شیخ مکتوم بن بطی بن سهیل آل مکتوم به‌صورت رسمی به عنوان یک شهر بنیان نهاده گردید. جایگاه جغرافیایی  این شهر، باعث شد تا در قرن بیستم به یک بندر مهم تبدیل گردد. در سال ۱۹۶۶ و با کشف نفت در دبی، این کشور و  قطر تصمیم به راه‌اندازی یک واحد پولی جدید به اسم «مجلس نقد قطر و دبی»، به جای «روپیهٔ خلیج » که قبل از این پول رایج بود، گرفتند. کشف نفت منجر شد تا کارگران خارجی برای کار در این شهر به سرعت به آن نقل مکان نمایند و این مسئله در مدت بسیار کوتاهی ۳۰۰ درصد به جمعیت آن افزوده شد و آن را به یکی از منابع مهم جهانی نفت تبدیل نمود. دبی جدید از زمانی که بریتانیا آن را در سال ۱۹۷۱ ترک کرد شروع به شکل گرفتن نمود. در این زمان، دبی به همراه ابوظبی و ۴ شیخ‌نشین دیگر کشور امارات متحده عربی را پایه‌گذاری نمودند. پس از یک سال  شیخ‌نشین رأس‌الخیمه به کشور امارات پیوست اما کشور های قطر و بحرین تصمیم گرفتند که هرکدام یک کشور خودکفا باشند. در سال ۱۹۷۳ درهم امارات به عنوان واحد پولی رسمی امارات معرفی گردید و به این صورت دبی و قطر اتحادیهٔ پولی بین خود را منحل نمودند. در سال ۱۹۷۹ در یکی از محله‌های دبی به اسم جبل علی یک منطقهٔ آزاد تجاری راه اندازی شد که به شرکت‌های خارجی اجازه واردات و صادرات بدون محدودیت را می‌داد. با شروع جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۰ سرمایه‌داران و تاجران پول‌ها و دارایی‌های خود را از این شهر خارج نمودند که منجر شد  اوضاع اقتصادی این شهر برای مدتی بحرانی گردد با این حال با دگرگونی فضای سیاسی، دوباره رونق خود را به دست آورد.

امروزه دبی به عنوان یک شهر جهانی و بازرگانی موفق و مهم در منطقه خلیج فارس جای خود را پیدا کرده‌است. اقتصاد دبی با صنعت نفت شروع به رشد نمود و با صنعت گردشگری و توریسم آن را تحکم بخشیدند . بیشتر درآمد دبی از منطقه آزاد جبل علی، فروش ملک به شهروندان خارجی در مناطق آزاد، اعطای اقامت، صدور دوباره کالا، ترانزیت مسافر و کالا و همچنین قسمت بزرگی نیز از گردشگری و دیگر خدمات مالی و بازرگانی تأمین می گردد. دبی اخیرا توجه جهانیان را از راه ساخت و سازهای بزرگ و همچنین رویدادهای تفریحی و ورزشی هیجان‌انگیز به خود جلب نموده است.

در سال‌های اخیر دههٔ ۲۰۰۰ میلادی به خاطر بحران‌های مالی گسترده در جهان، ساخت و ساز املاک در دبی برای مدت ۳ سال با مشکلات جدی روبه‌رو شد. هر چند دبی توانست بر اساس یک  برنامه تدریجی و مداوم خود را بهبود بخشد. در سال ۲۰۱۲ دبی بیست و دومین شهر گران‌قیمت جهان و گران‌قیمت‌ترین شهر خاورمیانه معرفی گردید.

در سال ۲۰۱۳، مقامات دبی توانستند حق برگزاری اکسپو را به دست آورند که این رویداد مهم را در اکسپو ۲۰۲۰ برگزار نمودند. این برای اولین بار بود که یک شهر از خاورمیانه توانست میزبانی این نمایشگاه بزرگ جهانی را به‌دست‌آورد.

مشخصات شهر

جمعیت: ۳٫۶ میلیون نفر
پیش شماره تلفن: ۹۷۱+
ساعت:

موقعیت